KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Karta Łodzianina

Temat: Karta Łodzianina już działa. Trwa loteria podatkowa.

Szanowni Państwo,
Zachęcamy do zarejestrowania się w systemie Karty Łodzianina i korzystania z atrakcyjnych zniżek i rabatów. Karta Łodzianina to forma podziękowania dla wszystkich, którzy rozliczają się z podatków w Łodzi. Mieszkańcy miasta mogą także wziąć udział w loterii podatkowej.


Karta Łodzianina
Dzięki Karcie Łodzianina mogą Państwo skorzystać z ponad 100 rabatów i bonusów. Zniżki najczęściej wynoszą 20 procent, a w projekcie biorą udział już miejskie lodowiska, baseny, Aquapark Fala, EC 1 oraz łódzcy restauratorzy i prywatne przedsiębiorstwa. Są wśród nich między innymi kina, sklepy, firmy usługowe oraz korporacje taksówkarskie.

Po wypełnieniu specjalnego formularza dostaną ją osoby, które rozliczają PIT w Łodzi (także emeryci i renciści), studenci łódzkich uczelni, osoby zarejestrowane jako bezrobotne w Powiatowym Urzędzie Pracy w Łodzi oraz pełnoletni uczniowie szkół średnich.

Więcej na www.lodz.pl/karta

 
Loteria Podatkowa
Do 30 kwietnia trwa kolejna edycja loterii podatkowej dla mieszkańców Łodzi. Tym razem na wygraną ma szansę każdy łodzianin, który rozlicza się z podatków w Łodzi. Pula nagród wynosi ponad 160 tysięcy złotych. Dla nowych podatników przewidziano nagrodę specjalną w wysokości 20 tysięcy złotych.

 

Główna nagroda to 100 tys. zł. Przygotowano także nagrodę specjalną – tylko dla nowych podatników, która wynosi 20 tys zł.  Losowania nagród będą się odbywały co tydzień (jedna nagroda po 1 000 zł.) oraz co miesiąc (jedna nagroda 10 000 zł). Wielki finał loterii zaplanowano na pierwszy tydzień maja.

Aby wziąć udział w loterii wystarczy wskazać łódzki adres w druku PIT, a później wypełnić zgłoszenie na stronie www.lodz.pl/loteria