KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

#przytuldziecko

By przeżyć, trzeba nam czterech uścisków dziennie. By zachować zdrowie, trzeba ośmiu. By się rozwijać – dwunastu.”- Virginia Satir

Wszyscy wiemy, że warto przytulać dzieci. Ale czy wiemy dlaczego? Na to pytanie odpowiada kampania społeczna #przytuldziecko. To akcja non - profit, której misją jest edukowanie na temat wpływu przytulania na rozwój dziecka.Ten prosty gest ma ogromną moc!

Kampania #przytuldziecko jest po honorowym patronatem Rektora WUMu Profesora Zbigniewa Gacionga i Piotra Fronczewskiego.

Ambasadorami przytulania zostali: Anna Dereszowska, Ola Popławska, Małgosia Socha,
Jolanta Fraszyńska, Hanna Śleszyńska, Maciej Zakościelny, Michał Żebrowski, Janusz Chabior,
Michał Figurski, Cezary Pazura, Rafał Królikowski, Rafał Rutkowski, Ada Kalska, Mikołaj Roznerski, Michał Czernecki, Bartłomiej Topa.

Do kampanii przyłączyło się wiele instytucji, Muzeum Narodowe w Warszawie, Teatr 6.piętro, Radio Zet, a także ponad pół tysiąca placówek oświatowych i setki pedagogów.

#przytuldziecko