KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Współpraca

Współpraca z przedszkolami i szkołami:

Nasze przedszkole ściśle współpracuje z sąsiadującymi przedszkolami i szkołami podstawowymi,
np.: SP Nr 91, Szkołą Muzyczną. W ramach współpracy upowszechniamy edukację szkolną,
przybliżamy szkołę przyszłym uczniom, organizujemy wspólne imprezy i aukcje, bierzemy udział
w olimpiadach i kiermaszach.

Współpraca ze środowiskiem lokalnym i partnerami:

 • Biblioteka Miejska w Łodzi. Filia nr 21"Pod Babą Jagą":
   wypożyczanie książek dla dzieci, comiesięczne zajęcia biblioteczne, konkursy recytatorskie,
   wystawa prac, prelekcje, Klub Czytelnika.

 • Wydział Zdrowia UŁM: 
   w ramach przynależności do Łódzkiej Sieci Przedszkoli i Szkół Promujących Zdrowie
   organizowanie Wiosennych tygodni Zdrowia, udział w konferencjach,   
   realizacja projektów i zadań mających na celu promowanie zdrowego stylu życia.

 • Uniwersytet Medyczny:
   
prowadzenie zajęć z edukacji zdrowotnej, udzielania pierwszej pomocy

 • Rada Osiedla Koziny:
   
pomoc w zapewnieniu bezpiecznych warunków otoczenia przedszkola, wyposażenie ogrodu, pomoc w remontach.

 • Uniwersytet Łódzki, Wyższa Szkoła Pedagogiczna:
   praktyki studenckie    

 • Muzeum sztuki MS2:
   warsztaty dla dzieci

 • "Babcie w locie z dziadkiem":
    
cykliczne spotkania dzieci z grupą twórców literatury i teatru

 • Akademia Muzyczna - Akademia Pełna Dźwięku :
   cykl koncertów edukacyjnych przeznaczonych dla dzieci w wieku przedszkolnym.

 • Fundacja Małgorzaty Niemczyk:
   
udział w akcjach charytatywnych „Podziel się Wigilią”

 • „Animal Patrol”:
   ośrodek rehabilitacji dzikich zwierząt –
zbiórki karmy i koców

 • Fundacja  "Pomagam":
   
dogoterapia i bajkoterapia

 • Akademia Twórczego Rozwoju INSPIRO:
   
warsztaty dla dzieci

 • Leroy Merlin:
   warsztaty ogrodnicze

 • Policja, Straż Miejska, Straż Pożarna:
   
edukacja związana z bezpieczeństwemunikanie zagrożeń, telefony alarmowe, 
   zachowanie wobec obcych, w domu, na ulicy, na wakacjach,
   zajęcia z psem ratownikiem.                                                             

 • Kuratorzy Sądowi:
   
konsultacje, wydawanie opinii na temat dziecka.